12-годишно дете, лекувано от COVID-19, почина в болница в Стара Загора. Близките

...
12-годишно дете, лекувано от COVID-19, почина в болница в Стара Загора. Близките
Коментари Харесай

12-годишно дете с COVID-19 почина в болницата в Стара Загора, родителите подозират лекарска грешка

12-годишно дете, лекувано от COVID-19, умря в болница в Стара Загора. Близките гледище за информация какво се е случило, заяви нова телевизия. Те имат съмнения за неточности в лекуването.

Детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, е било изписано от болничното заведение, но състоянието му се е влошило и след намесата на персоналния доктор, е било признато още веднъж в лечебното заведение, споделя майката. Според нея гибелта се дължи на закъсняла здравна помощ.

През август детето се е разболяло от ковид. Стивън се е лекувал в Коронавирус отделение и е изписан. След дълго вървене при лекари излиза наяве, че детето би трябвало да бъде признато за лекуване още веднъж.

„ За мен повода е неправилно лекуване. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва незабавно да се върнем в детското отделени, тъй като това дишане не е обикновено. Той си беше у дома единствено два дни. В сряда ни споделиха, че би трябвало да бъде превозен в „ Пирогов ”, само че по този начин и не откриха кола за спешна помощ ”, споделя майката на Стивън.

Детето е лекувано от 22 август до 29 септември. Правени са му четири скенера. А медици твърдят фамилията, че всичко с детето е наред.

„ В края на август пристигнаха с недоволство като вирусна зараза. Назначих съответната терапия и ги изпратих у дома. След няколко дни получих позвъняване, че детето се утежнява и отправям незабавна хоспитализация. Те лежат към 18 дни в Инфекциозно поделение, откъдето ги изписват. Родителите непрестанно контактуваха с мен по-късно. Детето се утежни след изписването. Не знам по какъв начин въобще е взето решението за изписването му в това тежко положение ”, съобщи персоналният доктор Даниела Кънева.

Ръководителят на клиниката по детски лечебни заведения проф. Петрана Чакърова акцентира, че моментално е отреагирано по всички догми на медицината, без да се щадят лекарства.

„ Коронавирус инфекцията е смъртоносна болест. Заявявам го най-отговорно, изключително откакто загубихме дете на 11 години. Паралелно с ковид а е имало изява на диабет, декомпенсиран, в положение на кетоацидоза. След няколко дни се трансформира клиничната картина със затруднено дишане. Суспекцията е, че нещо пречи. Направен е незабавно скенер, който потвърждава обучение в долната част на трахеята. В следствие сътрудниците патоанатоми споделиха, че това образование е туморовидно, което е стигнало до стената на трахеята, в това число до положение да наруши нейната целокупност, по-късно ерозирало огромен кръвоносен съд, който довежда до огромен кръвоизлив ”, съобщи тя.

Медикът не намира причина за лекарска неточност. Проф. Чакърова акцентира, че доста добре е преценен рискът дали детето да бъде превозено. Тя прикани фамилията да не демонстрират експанзия към медиците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР